W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Ion Popa, senator PNL de Arges si Muscel: „Eu, ca parlamentar argesean, voi sustine reabilitarea Transfagarasanului!”

DOVADA ca VivaSMS plateste.

www.vivasms.ro

Afla si tu cum castigi bani cand primesti SMS-uri.

Senatorul-Ion-Iani-Popa-USL-PNL-ArgesSenatorul PNL de Arges, Ion Popa, a sustinut recent o declaraţie politică în Plenul Senatului despre măsurile guvernamentale care se impun pentru susţinerea turismului in zona de nord a judeţului Argeş. Acesta a pus accentul pe importanţa proiectelor de interes strategic regional și chiar național, care pot contribui la creșterea locurilor de muncă în județ, dar și la obținerea  de noi venituri la bugetul de stat. Un asemenea proiect îl reprezintă reabilitarea completă a Transfăgărăşanului.

        „Drumul National 7C, un drum construit printre munţii Făgăraşului, inaugurat în septembrie 1974, este unul din cele mai spectaculoase din România şi reprezintă, în acest moment, un proiect de o importanţă strategică pentru judeţul Argeş, dar şi pentru România. Dacă adăugăm la potenţialul turistic al Transfagarasanului şi faptul că intrarea se face la mai puţin de 200 de km de Bucureşti, veţi înţelege de ce acest drum, practicabil în condiţii bune pe o perioadă mai lungă de timp într-un an, ar conduce inevitabil la atragerea unui număr mare de turişti pe plan regional şi nu numai. Din păcate, acest drum nu este deschis circulatiei rutiere decât o scurtă perioadă din an, de pe 1 noiembrie până pe 30 iunie”, a afirmat Ion Popa.

       In declaraţia politica susţinută de senatorul PNL aminteste şi despre proiectul Moliviş, staţiune turistică europeană, care va fi situată la intrarea pe Transfăgărăşan si pentru care contractul de finanţare a fost semnat în luna aprilie a acestui an. În zona Moliviş va fi realizată partea de infrastructură şi utilităţi – alimentare apa, canalizare, asfaltarea a 11 km de drum. Investiţiile spectaculoase vizează însă construirea a două pârtii de schi – una cu telegondolă şi teleschi de 1,1 km lungime şi 64 metri lăţime şi o a doua, cu grad de dificultate uşor, de 700 metri lungime, care va fi dotată cu un covor rulant pentru urcare.

         „Începerea lucrărilor la autostrada Piteşti – Sibiu, cât şi modernizarea culoarului Transfăgărăşan – zona transalpină – prin construirea a 6 km de copertine, 3 km în Argeş şi 3 km în Sibiu, reprezinta principalele solicitări ale Argeşului în acest moment. Se apreciază că, printr-o investiţie estimată la 20 de milioane de euro, un astfel de proiect ar reda Transfăgărăşanului circuitul turistic şi primăvara şi toamna”, a adăgat Ion Popa.

         Senatorul liberal vine in sprijinul unui grup de firme din domeniul turistic, care a adresat o scrisoare deschisă Companiei de Drumuri Naționale și miniștrilor Dan Şova și Maria Grapini, prin care solicită ca Transfăgărășanul să fie deschis mai repede anul acesta. Reprezentanții societăților turistice respective vor să tragă un semnal de alarmă asupra unei stări de fapt care durează încă din timpul guvernărilor precedente, “care dăuneaza grav activitatii turistice și care este cel puțin bizară pentru turiștii și așa destul de puțini care se încumetă să ajungă în această zonă”, aşa cum se arată în scrisoare. Astfel, au fost depuse doua interpelari miniştrilor: Dan Şova, Ministrul-Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, şi Maria Grapini, Ministru-Delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism.

„Pentru început, voi susține proiectul de redeschidere a tronsonului Piscu Negru – Bâlea Cascada mai devreme de 30 iunie si am adresat în acest sens o serie de interpelări miniștrilor de resort în care le-am explicat necesitatea unui astfel de obiectiv. Fac apel la toți factorii decidenți, indiferent de culoare politică, pentru ca Transfăgărășanul, una dintre cele mai frumoase șosele din Sud-Estul Europei, să fie redeschis atunci când condițiile climatice permit desfășurarea unor activități turistice, chiar și sezoniere, dar prin care se asigură fonduri la bugetul de stat. Demersul reprezentanților societăților turistice nu trebuie considerat un afront adus autorităților centrale ci, din contră, trebuie analizat ca un mijloc de a atrage atenția asupra unei oportunități economice locale, care poate transforma o infrastructură turistică sezonieră într-o oportunitate actuală. Eu, ca parlamentar liberal argesean voi susţine necesitatea reabilitării Transfăgărăşanului, astfel încât, pe viitor, să poata fi deschis pe o perioadă cât mai lungă de timp, în fiecare an”, a încheiat senatorul Popa.

Short URL: http://argesuldesud.ro/?p=241

Leave a Reply

Telekom

Oferta Speciala REDUCERE -> DOAR AICI ->

Alexandru SANDU

Baloane Pitesti

Fotograf Pitesti

Scorpions Pub Pitesti

© 2015 Argesul De Sud. All Rights Reserved. Log in